180 MAANDEN

Onderweg naar financiële onafhankelijkheid

 

OVER DEZE SITE

Hallo, 
Mijn naam is Bob. Nou ja, dat is mijn pseudoniem. Op deze site zal ik mijn weg naar financiële onafhankelijkheid beschrijven. Ik zal elke maand een update geven met de voortgang en soms ook een uitgebreider verhaal met details. Als je vragen hebt, stuur me gerust een berichtje, ik zal dan kijken of ik het in een van de komende blogs kan verwerken.
Ik schrijf dit blog voor mezelf, als stimulans en motivatie, maar ook zeker voor anderen die er mogelijk baat bij hebben.

 
Freelance

FINANCIËLE ONAFHANKELIJKHEID?

Nooit meer werken? Vervroegd pensioen? Wat is FO (financiële onafhankelijkheid) precies?

Er zijn verschillende definities en het kan op verschillende manieren uitgelegd worden. Ik zie het als volgt: Ik ben niet afhankelijk van een salaris of vergoeding in ruil voor werk (lees: een betaalde baan).

Heb ik dan 5 miljoen euro nodig? Nee, dat valt best mee. De precieze details volgen later, maar met ongeveer 6 ton zou het al moeten lukken.

Betekent dat dat ik nooit meer ga werken? Waarschijnlijk niet, ik ben er niet afhankelijk van, maar het is natuurlijk een goede tijdsbesteding en ik kan dan leuke dingen doen, betaald of niet. Meer vrijwilligerswerk bijvoorbeeld. Een betaalde baan/klus is dan extra geld voor leuke dingen.

 
 

VRAGEN? OPMERKINGEN?

Ik zal proberen je vraag in een volgende blog te verwerken. Dit om zoveel mogelijk mensen te helpen.
Ik zal geen namen en specifieke zaken vermelden zonder eerst contact gehad met jou te hebben.

Payphones op geel
 

©2018 by 180 maanden. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now